Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

DIMAKIS CHRISTOS







Χρήστος Ευστρ. Δημάκης

Έκανε σπουδές μουσικής στο Ελληνικό Ωδείο Σερρών, στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, στο Κεντρικό ωδείο Θεσσαλονίκης, το Θερμαϊκό ωδείο, το Ηπειρωτικό ωδείο (Ίδρυμα Τσακάλωφ) και στο Αμβούργο. Έχει πτυχία αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, πιάνου, ενοργάνωσης και ενορχήστρωσης πνευστών, ωδικής και δίπλωμα σύνθεσης με Άριστα.

Κοντσέρτα

Έχει δώσει κοντσέρτα στις Σέρρες (1980-1994) με έργα δικά του και άλλων μουσικών, στην Αυστρία (Gratz, 1994) για πιάνο, στη Γερμανία (Μόναχο) με έργα για τσέλο και πιάνο. Η Deusche Welle παρουσίασε (σε παγκόσμια μετάδοση) μέρος του συμφωνικού του έργου. Στην Ιταλία δίνει 10 κοντσέρτα στο Δήμο της Βενετίας το 2000 και 2002 με έργα δικά του και των αθάνατων συνθετών Vivaldi – Corelli.

Η Σουηδική Ακαδημία μουσικής στο Gotenborg τιμά το συνθετικό του έργο και καταχωρεί τα έργα του στην επίσημη μουσική της βιβλιοθήκη.

Στην Αθήνα συνεργάζεται με τη Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ. Το Γ’ πρόγραμμα παρουσίασε έργα του για συμφωνική ορχήστρα σε απ’ευθείας παγκόσμια μετάδοση και την επόμενη χρονιά ηχογραφείται στο Γ’ πρόγραμμα της ΕΡΑ, το συμφωνικό του σκίτσο Νόστιμον Ημαρ, έργο που ενώνει τους απανταχού πρόσφυγες όλου του κόσμου.

Έχει δώσει συναυλίες σε Έδεσσα, Κατερίνη, Καβάλα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο και Ιωάννινα. Ο δήμος Σερρών και η Δημοτική επιχείρηση τον τιμά με Δίπλωμα για τη Συμφωνία του αρ.1 στις Σέρρες (1997).

Συνεργάζεται με την Συμφωνική ορχήστρα της Ηπείρου γράφοντας μουσική (όπερα).
2911/2009 ΣΟΦΙΑ (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ) με διευθυνση του Svilen Simeonov, παρουσιαζει το εργο του η συμφωνικη ορχηστρα της Σοφιας,το 2011 τον Απριλιο,Μαιο 2014,στην Αθηνα στον Παρνασσό παρουσιαζει τα εργα του για πιανο και cello.

Έχει γράψει μουσική για τα ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και Καβάλας, για θεατρικές παραστάσεις του δήμου Ζωγράφου, τη «Φρουτοπία» του Ευγένιου Τριβιζά, τη θεατρική σκηνή της Μητρόπολης της Κατερίνης («άγιος Φώτιος») και το θέατρο Ράχης. Έχει λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Ολύμπου γράφοντας μουσική για τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου.

Έχει συνεργασθεί με αρκετές θεατρικές ομάδες και συγγραφείς όπως: «Οδυσεβάχ», Ξεν. Καλογεροπούλου – Λευτέρη Παπαδόπουλο. Στο δήμο Ζωγράφου παίρνει α’ βραβείο μουσικής θεάτρου για τη μουσική του έργου «Ο Γολγοθάς Μιας Μοναχής Και Ανύπαντρης Μητέρας». Στη Θεσσαλονίκη το 1989 από το δήμο Καλαμαριάς παίρνει α’ βραβείο για ένα κύκλο 6 παιδικών τραγουδιών.

Το έργο του παρουσίασε η ΕΤ3, η ΝΕΤ, η ΕΤ1 με συνεντεύξεις και συμμετοχές σε υπεύθυνα δημοσιογραφικά τραπέζια. Αθηναϊκά περιοδικά και μουσικολόγοι παρουσίασαν και πρόβαλαν το έργο του.

Τα έργα του ακούγονται από το Γ’ πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Κατόπιν πρόσκλησης από το τμήμα Μουσικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, το έργο του παρουσιάστηκε δύο φορές στους φοιτητές το 2004..2006

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και εργάζεται ως καθηγητής μουσικής, πιάνου, ανώτερων θεωρητικών και σύνθεσης σε δημόσια σχολεία και ωδεία. Έχει παραδώσει σεμινάρια σύνθεσης στο Ηπειρωτικό Ωδείο (Ίδρυμα Τσακάλωφ).

Έχει γράψει 4 βιβλία μουσικής που βρίσκονται στις βιβλιοθήκες πολλών μουσικών
Σχολων,ιδρυματων και πανεπιστημιων


 http://listofcomposers.blogspot.gr/.../dimakis-efs...





Συνθέσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου